Hingstebedømmelse
For at kunne anvende en hingst til avl i Knabstrupperforeningen for Danmark kræves det, at hingsten har avlsgodkendelse eller er kåret. Herunder findes der en oversigt over, hvorledes proceduren er i forbindelse med avlsgodkendelse og kåring af hingstene, og hvad der skal til for at en hingst er fremstillingsberettiget i Knabstrupperforeningen for Danmark. 
Fremstillingsberettigede hingste
For at en hingst kan fremstilles til bedømmelse i foreningen kræves der, at den er i hovedafsnittet jævnfør foreningens Regler og Standarder §17. Når en hest tilhører hovedafsnittet i stambogen er forældre, bedsteforældre og oldeforældre af godkendt afstamning (Link til godkendt afstamning)
Moderhoppen til hingsten skal derudover være kåret eller bedømt og godkendt til indkrydsning i foreningen. Hingste født frem til og med 1999 kunne kåres såfremt moderen minimum var en F2 hoppe. For hingste født i 2000 og fremefter kræves der som minimum en F3-kåret hoppe. Foreningen kan i specielle tilfælde godkende mangelfuld afstamning i moderlinien hos hingste. En kåret hingst kan ikke forringe afkommets værdi som avlsdyr afstamningsmæssigt mere end moderlinien. Derfor godkendes afstamningen bag en kåret hingst fuldt ud.
Fremstilling for avlsgodkendelse
Fra det efterår, hvor hingsten er 2½ år gammel kan den fremstilles til bedømmelse for at opnå avlsgodkendelse. En hingst kan maksimalt opnå to års avlsgodkendelse. Herefter skal den fremstilles til materialprøve og endelig kåring. Siden 2014 er hingstene blevet tildelt en 2-årig avlsgodkendelse, således skal de ikke fremstilles hvert år frem til den endelige kåring.
Hingste, der opfylder afstamningskravene til Renavlsprogrammet kan opnå en særlig avlsgodkendelse, der løber over længere tid. Se mere i afsnittet herom.